CARVING - I stopnia

  carving 1       CARVING - I stopniacarving2

Tajska sztuka tworzenia dekoracji i rzeźb z warzyw i owoców

Carving to kulinarna sztuka ozdabiania stołu, która pochodzi z Tajlandii.

Dekoracje, które przybierają różne kształty, rzeźbione są w owocach i warzywach. Za pomocą tych niezwykłych rzeźb można uatrakcyjnić każdy stół oraz bufet. Coraz częściej carving stosowany jest w hotelach, restauracjach, cateringu.

Zapraszamy na podstawowe 12 godz. warsztaty weekendowe, na których uczestnicy nabędą umiejętności dekoracji potraw w celu poprawienia efektów wizualnych serwowanych potraw oraz dekoracji stołów.

PROGRAM WARSZTATÓW:

  • Zapoznanie się z historią carvingu, narzędziami do carvingu, sposobem ich prawidłowego trzymania i używania
  • Ćwiczenia podstawowe kształtujące prawidłowe posługiwanie się narzędziami. Wycinanie kwiatów i motywów.
  • Tworzenie kompozycji kwiatowej z wyrzeźbionych owoców i warzyw
  • Omówienie sposobów przechowywania i pielęgnacji dekoracji carvingowych

 

ZAPEWNIAMY:

  • doświadczoną kadrę
  • materiały i narzędzia na czas trwania zajęć praktycznych
  • dla każdego uczestnika w prezencie nóż klasyczny do carvingu
  • miłą atmosferę! 

                                                                                                                  ZAPISZ SIĘ ONLINE

INFORMACJE i ZGŁOSZENIA: