CARVING - I stopnia
CARVING - I stopnia
Tajska sztuka tworzenia dekoracji i rzeźb z warzyw i owoców
Carving to kulinarna sztuka ozdabiania stołu, która pochodzi z Tajlandii.
Dekoracje, które przybierają różne kształty, rzeźbione są w owocach i warzywach. Za pomocą tych niezwykłych rzeźb można uatrakcyjnić każdy stół oraz bufet. Coraz częściej carving stosowany jest w hotelach, restauracjach, cateringu.
Zapraszamy na podstawowe 12 godz. warsztaty weekendowe, na których uczestnicy nabędą umiejętności dekoracji potraw w celu poprawienia efektów wizualnych serwowanych potraw oraz dekoracji stołów.
- Zapoznanie się z historią carvingu, narzędziami do carvingu, sposobem ich prawidłowego trzymania i używania
- Ćwiczenia podstawowe kształtujące prawidłowe posługiwanie się narzędziami. Wycinanie kwiatów i motywów.
- Tworzenie kompozycji kwiatowej z wyrzeźbionych owoców i warzyw
- Omówienie sposobów przechowywania i pielęgnacji dekoracji carvingowych
- doświadczoną kadrę
- materiały i narzędzia na czas trwania zajęć praktycznych
- dla każdego uczestnika w prezencie nóż klasyczny do carvingu
- miłą atmosferę!
- telefon (87) 566 37 87
- e-mail: a.ksiazko@zdz.bialystok.pl
- osobiście w godzinach pracy Ośrodka